Persoonlijkheid en e-Health: De relatie tussen persoonlijkheidstypes en voorkeuren voor persuasieve strategieën in gezondheidsbevorderende mobiele applicaties

  • Christian Wrede ScienceWorks, Student Research Conference 2016

Abstract

De afgelopen tien jaar is er een toenemend aantal gezondheidsbevorderende mobiele technologieën ontwikkeld die gebruik maken van diverse persuasieve strategieën om gedrag vorm te geven of te veranderen. Echter, er is nog weinig bekend over hoe deze strategieën afgestemd kunnen worden op verschillende gebruikers(groepen) om een gewenst resultaat te bereiken en het succes van zulke technologieën te optimaliseren. Dit artikel presenteert een onderzoek naar de relatie tussen persoonlijkheid en voorkeuren voor persuasieve strategieën. De gevonden significante samenhangen lieten zien dat persuasieve gezondheidsbevorderende applicaties beter aan de behoeften van diverse gebruikers zouden kunnen voldoen door rekening te houden met hun individuele persoonlijkheidstypes.
How to Cite
WREDE, Christian. Persoonlijkheid en e-Health: De relatie tussen persoonlijkheidstypes en voorkeuren voor persuasieve strategieën in gezondheidsbevorderende mobiele applicaties. Student Undergraduate Research E-journal!, [S.l.], v. 2, dec. 2016. ISSN 2468-0443. Available at: <https://journals.open.tudelft.nl/index.php/sure/article/view/1488>. Date accessed: 25 may 2019.
Published
2016-12-08