Gegrepen door mensenhandel

Authors

  • Loes Reus InHolland Alkmaar

Abstract

In dit onderzoek is de samenwerking ontleed tussen politie Eenheid Noord-Holland en de andere deelnemers aan het Pooierboy- en Transferiumoverleg van het Veiligheidshuis Noord-Holland Noord. In die overlegcircuits gaat het om minderjarige slachtoffers van mensenhandel in de seksindustrie. Het onderzoek brengt in beeld wat de voordelen van samenwerking zijn en wat verbetering verdient, zodat er efficiënter opgetreden kan worden tegen het criminele werk van loverboys en de hulp aan hun slachtoffers verbeterd kan worden.

References

Prof. Dr. L.F.M Besselink, Mr. Dr. M.L. van Emmerink, Prof. Mr. M.S. Groenuijsen. (2014). De blauwe VNW studiejaar 2014/2015. Den Haag: Sdu Uitgevers bv.

CCV. (2012). Aanpak loverboy-problematiek. Utrecht: Centrum van criminaliteitspreventie en veiligheid.

CoMensha. (2014). Wat doen wij. CoMensha - Coördinatiecentrum Mensenhandel.

Commissie Azough. (2014). Hun verleden is niet hun toekomst. Utrecht: Nederlands Jeugd Instituut.

Marcel Heerink, S. P.-S.-v. (2013). Onderzoek in zorg en welzijn. Amsterdam: Pearson Benelux.

Ministerie van Veiligheid en Justitie. (2011). Actieplan 2011-2014. Rijksbrede aanpak loverboyproblematiek. Ministerie van Veiligheid en Justitie, Ministerie en Onderwjs, Cultuur en Wetenschap. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Nationaal Rapporteur . (2014). Mensenhandel in en uit beeld II. Den Haag: Nationaal Rapporteur.

Nationaal Rapporteur. (2014). Mensenhandel in en uit beeld II. Cijfermatige rapportage 2008-2012. Den Haag: Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld Tegen Kinderen.

Van Dale. (2015). Uitbuiting. Van Dale uitgevers.

Veiligheidshuis NHN. (2014, januari 24). Inrichtingsplan Veiligheidshuis NHN. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Published

2015-11-20

How to Cite

Reus, L. (2015). Gegrepen door mensenhandel. Student Undergraduate Research E-Journal!, 1. Retrieved from https://journals.open.tudelft.nl/sure/article/view/1075

Issue

Section

Economics & Social Sciences