Studie van furfuralomzetting op zure en basische katalysatoren - D'Hondt, Sander; De Saegher, Victor; De Wilde, Stef; Pieters, Giovanni (Student Undergraduate Research E-journal!, 2015)
De aldolcondensatie van furfural en aceton is een veelbelovende reactie voor de productie van duurzame, alternatieve chemicaliën en brandstoffen. Deze reactie kan zowel door zuren als basen gekatalyseerd worden. Dit werk omvat een vergelijkende studie voor het gedrag van 5 verschillende katalysatoren: 4 zeolieten en de op silica geënte amines. De verkregen experimentele data werden gebruikt als input voor een kinetisch model waarvan de parameters geschat werden, zowel voor de zure als de basische katalysatoren.