Combineren van (over)werk en privé in het hoger beroepsonderwijs - Coffeng, Tessa; Yerkes, Mara A. (Student Undergraduate Research E-journal!, 2015)
Onder 108 hbo-docenten is onderzoek gedaan naar de relatie tussen werk-privé cultuur en de ervaren werk-privé balans. Uit de resultaten blijkt dat de werk-privé cultuur en het aantal overuren van invloed zijn op het ervaren werk-privé conflict. Dit betekent dat docenten die zich belemmerd voelen, een gebrek aan steun ervaren en regelmatig overwerken, een grotere kans hebben op het ervaren van werk-privé conflict. Bevindingen van het huidige onderzoek leiden tot een advies aan onderwijsorganisaties, hoe direct leidinggevenden de docenten kunnen ondersteunen in het combineren van werk en privé, om gezonde en tevreden medewerkers te behouden.