Van Bouwstenen naar Smart City: wat er geleerd kan worden van Nederlandse Smart City-initiatieven - Duenk, Matthijs; Scholte, Dianne (Student Undergraduate Research E-journal!, 2018)
De term ‘Smart City’ wordt steeds vaker genoemd als oplossing voor klimaat- en verstedelijkingsproblemen. Veel lokale overheden weten echter niet wat zij concreet kunnen doen om hun eigen Smart City-initiatief te ontwikkelen. In het onderzoek ‘Van Bouwstenen naar Smart City’ is onderzocht wat voor lokale overheden de bouwstenen zijn voor een succesvol proces tot de ontwikkeling van Smart City-initiatieven. Met behulp van een viertal Smart City-initiatieven in Nederland en gesprekken met betrokken partijen is gekomen tot vijftien ‘bouwstenen’ die lokale overheden concreet kunnen helpen bij de ontwikkeling van hun eigen Smart City-initiatief.