Kennis en gedrag van vrouwelijke studenten ten aanzien van risicofactoren voor borstkanker - Kesteloo, Willemijn (Student Undergraduate Research E-journal!, 2018)
Dit cross-sectionele onderzoek beschrijft de mate van kennis en gedrag van vrouwelijke studenten ten aanzien van risicofactoren voor borstkanker. Aan dit onderzoek deden 158 van de 532 studenten van de academies voor Zorg & Welzijn en Educatie & Pedagogiek van de HZ mee. Bij de meerderheid van de respondenten is er een gebrek aan kennis over de borstkankerrisicofactoren. Professionals kunnen door voorlichting te geven kennis vergroten en aanzetten tot gezonder gedrag. Dit kan bijdragen aan leefstijlaanpassing en resulteren in risicoreducerend gedrag. Het advies is om het risicobewustzijn te vergroten op en door de hogeschool.