Kwantificatie van T-celinfiltraat met digitale PCR - Nell, Rogier (Student Undergraduate Research E-journal!, 2016)
In een kwantitatieve tumorbeschrijving wordt de aanwezigheid van specifieke cellen uitgedrukt in percentages. Deze waarden kunnen het onderzoek naar het ontstaan en beloop van de kanker ondersteunen, en mogelijk worden gecorreleerd aan bepaalde prognostische of therapeutische uitkomsten. Met dit onderzoek introduceren wij een nieuwe en unieke methode om op relatief eenvoudige wijze accuraat het T-celinfiltraat in kankersamples en ander weefsel te kwantificeren. Hierbij wordt geïsoleerd DNA geanalyseerd middels digitale PCR. In klasse IIb-oogmelanomen kan met deze methode een uitgebreid T-celinfiltraat worden aangetoond.