Dagelijkse Stress en negatief Affect bij Adolescenten, de modererende Rol van Zelfwaardering - Kuling, Saskia (Student Undergraduate Research E-journal!, 2016)
Uit eerdere studies bleek een positieve samenhang tussen dagelijkse stress en negatief affect bij adolescenten. In deze studie werd met een cross-sectionele survey onder 121 adolescenten (18-21 jaar) nagegaan of zelfwaardering een modererende invloed heeft op dit verband. Het bleek dat hoe groter de dagelijkse stress hoe hoger het negatief affect, en dat hoe hoger de zelfwaardering hoe lager het negatief affect. Het verwachtte modererend effect van zelfwaardering op het verband tussen dagelijkse stress en negatief affect werd echter niet aangetroffen. Verminderen van stress en het vergroten van zelfwaardering kunnen dus bijdragen aan het verminderen van negatief affect.