De adviserende rol van pedagogisch medewerkers bij peuters met stotterverschijnselen - El Harouni, Ilham (Student Undergraduate Research E-journal!, 2018)
Inleiding: In de praktijk valt het op dat pedagogisch medewerkers (pm-ers) niet altijd tijdig adviseren om een stottertherapeut/ logopedist te consulteren als de stotterverschijnselen/-problemen bij een peuter opvallen. Dit kan negatieve gevolgen hebben op de ontwikkeling van de stoornis. Methode: Er is een gemengd onderzoeksdesign uitgevoerd door middel van 54 ingevulde enquêtes en twee semigestructureerde interviews. Resultaten: De huidige beschikbare informatie over stotteren is bij een groot deel van de pedagogisch medewerkers onbekend. Conclusie: Een groot deel van de pedagogisch medewerkers bezit niet voldoende kennis om een verantwoord advies te kunnen geven aan ouders over de stotterproblemen/ -verschijnselen van hun kind(eren).