Het archief in hout en steen. Bouwhistorisch onderzoek in de praktijk

  • Jan Kamphuis
  • Karel Emmens

Samenvatting

[No abstract available]

##submission.authorBiographies##

Jan Kamphuis
Ir. Jan Kamphuis heeft aan de Technische Universiteit Delft de opleiding Bouwkunde gevolgd, met als specialisatie restauratie. Hij is in 1984 met lof afgestudeerd op een bouwhistorisch onderzoek naar kasteel Nederhemert. Na zijn studie heeft hij in 1984 samen met ir D.B.M. Hermans een bouwhistorisch bureau opgestart, dat hij vanaf 1991 alleen heeft voortgezet onder de naam Kamphuis, bureau voor bouwhistorie. Opdrachtgevers zijn onder meer de Rijksgebouwendienst, de Gemeente Breda, andere gemeenten, het ministerie van Defensie, stichtingen en particulieren. Tevens is hij bestuurslid van de Stichting Bouwhistorie Nederland.
Karel Emmens
Drs. Karel Emmens heeft aan de Katholieke Universiteit Nijmegen architectuurgeschiedenis gestudeerd, met als specialisatie de middeleeuwen. Hij is in 1991 met lof afgestudeerd op een onderzoek naar de bouwgeschiedenis van de Sint-Joriskerk te Amersfoort. Na zijn studie is hij onder meer werkzaam geweest bij de NOS en als ambtenaar monumentenzorg in de gemeente Waterland. Sinds 1996 is hij in dienst van Kamphuis, bureau voor bouwhistorie, gevestigd in Delft. Tevens doceert hij architectuurgeschiedenis en bouwhistorie op de post-MTO opleiding restauratiemedewerker in 's-Hertogenbosch. Hij is bestuurslid van de Stichting Bouwhistorie Nederland en coördinator onderwijs binnen die stichting.
Hoe te citeren
KAMPHUIS, Jan; EMMENS, Karel. Het archief in hout en steen. Bouwhistorisch onderzoek in de praktijk. Bulletin KNOB, [S.l.], p. 120-123, juli 1998. ISSN 2589-3343. Beschikbaar op: <https://journals.open.tudelft.nl/knob/article/view/Kamphuis120>. Datum gebruik: 13 aug. 2020 doi: https://doi.org/10.7480/knob.97.1998.3-4.409.
Gepubliceerd
1998-07-01