De Berckepoort in Dordrecht; De praktische toepassing van bouwhistorisch onderzoek (ontleding) in het ontwerpproces

  • Ronald A.H.M. Glaudemans
  • Jan A. van der Hoeve

Samenvatting

[No abstract available]

##submission.authorBiographies##

Ronald A.H.M. Glaudemans

Ronald A.H.M. Glaudemans van het Instituut voor Bouwhistorie, Inventarisatie en Documentatie te 's-Hertogenbosch studeerde stedebouw aan de HTS in Tilburg en bouwkunde aan de TU-Delft. Tijdens zijn studie werkte hij reeds bij de Bouwhistorische en Archeologische Dienst van de gemeente 's-Hertogenbosch waar hij bij ir. A.H. van Drunen een opleiding kreeg als bouwhistoricus. Vanaf 1983 verrichtte Glaudemans o.m. werkzaamheden in Maaseik (B), Deventer, Haarlem en Dordrecht (Berckepoort). Hij bereidt een publicatie voor over de typologie van de huizen in Maaseik en is medeoprichter en secretaris van de Stichting Bouwhistorie Nederland en redacteur van de Nieuwsbrief Bouwhistorie.

 

Jan A. van der Hoeve
Ir. J.A. van der Hoeve studeerde bouwkunde aan de TH Delft en is gevestigd als particulier bouwhistoricus te Amersfoort. Momenteel is hij onder andere werkzaam voor de Rijksgebouwendienst, de Gemeente Utrecht en de Gemeente Dordrecht (i.v.m. Berckepoort).
Hoe te citeren
GLAUDEMANS, Ronald A.H.M.; VAN DER HOEVE, Jan A.. De Berckepoort in Dordrecht; De praktische toepassing van bouwhistorisch onderzoek (ontleding) in het ontwerpproces. Bulletin KNOB, [S.l.], p. 156-162, okt. 1995. ISSN 2589-3343. Beschikbaar op: <https://journals.open.tudelft.nl/knob/article/view/Glaudemans156>. Datum gebruik: 03 juni 2020 doi: https://doi.org/10.7480/knob.94.1995.5.467.
Gepubliceerd
1995-10-01