Nederlandse architectuurgeschiedenis in internationaal perspectief

  • Lex Bosman

Samenvatting

Het beeld van een in oorsprong internationaal gegeven, dat geleidelijk tot een Nederlands element van zeker belang wordt, vormt het uitgangspunt voor de studies die in dit nummer van Bulletin KNOB zijn geschreven. De spanning die er in heel verschillende opvattingen heeft bestaan tussen internationale ontwikkelingen en de Nederlandse bijdragen aan zulke ontwikkelingen vormen een fascinerend gebied, waaruit voor dit nummer drie hoofdthema’s zijn gekozen.

Biografie auteur

Lex Bosman
Dr. Lex Bosman is als hoogleraar architectuurgeschiedenis verbonden aan de opleiding Kunstgeschiedenis van de Universiteit van Amsterdam. In zijn onderzoek en publicaties richt hij zich op betekenisaspecten van de architectuur van de middeleeuwen en  de nieuwere tijd, zoals onder meer de toepassing van spolia. Ook werkt hij aan onderzoek naar de geschiedenis van de architectuurgeschiedschrijving (en de kunstgeschiedenis) in Nederland, met speciale aandacht voor de periode 1933-1945.
Hoe te citeren
BOSMAN, Lex. Nederlandse architectuurgeschiedenis in internationaal perspectief. Bulletin KNOB, [S.l.], p. 1-1, mrt. 2015. ISSN 2589-3343. Beschikbaar op: <https://journals.open.tudelft.nl/knob/article/view/997>. Datum gebruik: 26 jan. 2021 doi: https://doi.org/10.7480/knob.114.2015.1.997.
Gepubliceerd
2015-03-01