Een Alarmerend Probleem: het reduceren van valse aritmie alarmen op de Spoedeisende Hulp door het combineren van het elektrocardiogram met het fotoplethysmogram

  • Silvana Riphagen Universiteit van Twente
  • Sanne Feiner Universiteit van Twente
  • Renée Hovenier Universiteit van Twente

Abstract

Het aantal valse alarmen op de Spoedeisende Hulp is een groot probleem. Door de overvloed aan valse alarmen reageren zorgverleners minder adequaat op ware alarmen, wat de patiëntveiligheid in gevaar brengt. Het doel van deze studie is het ontwikkelen van een methode om het aantal valse alarmen op de Spoedeisende Hulp te reduceren. Hiervoor is een algoritme ontwikkeld waarin aritmiedetectie in het elektrocardiogram wordt gecontroleerd met signaaleigenschappen van het fotoplethysmogram. Dit algoritme leidt tot verhoogde specificiteit voor diverse aritmieën en heeft potentie om het aantal valse alarmen te reduceren. Door deze reductie zullen zorgverleners minder worden belast met onnodige alarmen.

How to Cite
RIPHAGEN, Silvana; FEINER, Sanne; HOVENIER, Renée. Een Alarmerend Probleem. Student Undergraduate Research E-journal!, [S.l.], v. 3, p. 180-183, dec. 2017. ISSN 2468-0443. Available at: <https://journals.open.tudelft.nl/sure/article/view/2556>. Date accessed: 01 nov. 2020. doi: https://doi.org/10.25609/sure.v3.2556.
Published
2017-12-05