Capita selecta uit een cultuurgeschiedenis van de monumentenzorg. De geschiedenis van de appreciatie van het architectonische of stedebouwkundige 'Monument' en de maatschappelijke consequenties daarvan

  • Aart J.J. Mekking

Samenvatting

[No abstracts available]

Biografie auteur

Aart J.J. Mekking

Prof. dr. A.J.J. Mekking is hoofd van de sectie 'Geschiedenis van de Bouwkunst' van de opleiding Kunstgeschiedenis en leider van het onderzoekcluster 'Kunst en Materiƫle Cultuur van het (niet-) Westen' aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Zijn persoonlijk specialisme is de betekenisanalyse van architectuurconcepten en -vormen. Op het ogenblik werkt hij met een aantal onderzoekers uit verschillende, ook niet-westerse studierichtingen, aan de ontwikkeling van een (nieuwe) methodische grondslag voor vergelijkende kunst- en architectuurgeschiedenis.

Hoe te citeren
MEKKING, Aart J.J.. Capita selecta uit een cultuurgeschiedenis van de monumentenzorg. De geschiedenis van de appreciatie van het architectonische of stedebouwkundige 'Monument' en de maatschappelijke consequenties daarvan. Bulletin KNOB, [S.l.], p. 4-12, feb. 1999. ISSN 2589-3343. Beschikbaar op: <https://journals.open.tudelft.nl/index.php/knob/article/view/Mekking4>. Datum gebruik: 26 mei 2019 doi: https://doi.org/10.7480/knob.98.1999.1.333.
Gepubliceerd
1999-02-01