Investeringen van corporaties in stedelijke vernieuwing - Plasschaert, Nicole (A+BE | Architecture and the Built Environment, 2019)
Dit hoofdstuk geeft de context weer van woningcorporaties in relatie tot de woningmarkt, stedelijke vernieuwing en gebiedsontwikkeling. Paragraaf 2.1 beschrijft de woningmarkt in Nederland. Paragraaf 2.2 gaat in op de rol van woningcorporaties en in paragraaf 2.3 komt de Woningwet aan bod. In paragraaf 2.4 wordt het begrip stedelijke vernieuwing gedefinieerd en worden de ontwikkelingen in stedelijke vernieuwing en beleid beschreven vanaf het naoorlogse wijkenbeleid tot aan de huidige wijkvernieuwing. Paragraaf 2.5 gaat in op investeringsstrategieën van woningcorporaties in stedelijke vernieuwing, waarna in paragraaf 2.6 de relatie wordt gelegd met stedelijke gebiedsontwikkeling. Aan de hand daarvan wordt afgebakend waar dit onderzoek zich op richt. Tot slot geeft paragraaf 2.7 een korte samenvatting en conclusies.